KINEZITERAPIJA

KINEZITERAPIJA – Pro Fizio ambulanta

Terapija pokretom – kraljica rehabilitacije

pro fizio-21
Kineziterapija – Pro Fizio ambulanta za rehabilitaciju

Kineziterapija je terapijska metoda koja objedinjuje znanja iz anatomije i fiziologije, kliničke medicine, ortopeije, biomehanike, fizike pa i psihologije.

Smisao je odabir najboljeg načina da se postoeći kapciteti koje pacijent poseduje iskoriste. Funkcija lokomotornog aparata treba da se povrati u najvećoj mogućoj meri, da se spreči dalje propadanje i novo povređivanje.

Suština ove terapijske metode je usmerena na uspostavljane optimalne motorne kontrole telesnog segmenta, kao i na njegovo uključivanje u normalnu ili što kvalitetniju funkciju gornjeg ili donjeg kinetičkog lanca tela.

To se ostvaruje kroz izvođenje vežbi u položajima i kroz pokrete koji su srodni funkciji datog mišića u svakodnevnom životu.

Ljudsko telo možemo posmatrati kao funkcionalni sistem poluga, kojim upravljaju mišići, centralni i periferni nervni sistem. Pokreti se dešavaju u zglobovima koji moraju da budu stabilni i bez funkcionalnih ograničenja.

Kineziterapija je kraljica rehabilitacije jer uspeva da jedan kompleksni sistem kao što je lokomotorni aparat vrati u stanje ravnoteže i omogući maksimalnu moguću funkciju.

pro fizio-57
Kineziterapija – Pro Fizio ambulanta za rehabilitaciju

Kada pogledamo navedeno jasno je da je za sprovođenje adekvatnog kineziterapijskog tretmana potrebno znanje, iskustvo i individualan i profesionalni pristup.

Više informacija o kineziterapijskom pristupu kod bola u leđima možete pogledati i na sledećim stranicama:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *